Maahanmuuttajanuorille uusia keinoja työnhakuun

Ulla PaukkuMaahanmuuttajanuorten Helsinki, Työelämä

Parisenkymmentä nuorta kokoontui keväisenä torstai-iltana Kallahden nuorisotalolle kokeilemaan uutta mikrotyön sovellusta, Treameria.

Kokeilu liittyy Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hankkeeseen, joka etsii uudenlaisia ratkaisumalleja maahanmuuttajanuorten aseman parantamiseksi Helsingissä palvelumuotoilun ja -kokeilujen kautta.

Maahanmuuttajataustaisista nuorista 25 % on työelämän tai koulutuksen ulkopuolella. Nuoret saattavat kokea, että heitä ei pyydetä työhaastatteluun vieraskielisen nimen tai kulttuuritaustansa vuoksi tai siksi, että heidän suomen kielen taitonsa ei ole riittävä. On tärkeä löytää uusia ja innovatiivisia tapoja etsiä ja löytää nuorille työtä, jotta työkokemus karttuu ja on helpompi edetä työelämässä.

– Töitä kyllä on, mutta valitettavasti työ ja sen hakija eivät läheskään aina kohtaa, Treamer-sovelluksen kehittäjä Matias Mäkitalo sanoo.

Matias on itsekin vasta parikymppinen ja tietää, kuinka vaikeaa nuorten on saada töitä. Hän alkoi kehittää Treameria jo lukio-opintojensa ohessa. Nyt sovelluksen takaa löytyy kolme nuorta miestä.

– Sovellus yhdistää vaivattomasti tekemättömän työn ja alueen nuoret, Matias kiteyttää.

 

Hyvä profiili huomataan

Nuoret näppäilevät puhelimiaan. Ilmainen sovellus haetaan App Storesta. Tämän vuoden puolella sovellus saadaan myös Android-puhelimiin. Seuraavaksi luodaan profiili ja selataan, millaisia töitä lähialueella on tarjolla. Työt voivat olla vaikka lastenhoitoa, auton pesua, kahvilatöitä tai mitä tahansa, joille paikalliset yrittäjät tai yksityishenkilöt tarvitsevat tekijää.

– Profiilin tekemiseen kannattaa panostaa, sen pohjalta työnantaja valitsevat työntekijän, Matias painottaa.

Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hankkeen projektipäällikkö Irma Sippola kannustaa nuoria miettimään hyviä puoliaan ja kertomaan niistä rohkeasti profiilissaan. Joillekin nuorille itsensä kehuminen tuntuu vaikealta. Niinpä Irma pyytää jokaista sanomaan vierustoveristaan jotain positiivista, ja pian positiivisia adjektiiveja satelee: aktiivinen, vahva, mukava, positiivinen, rehellinen, pitkä, hymyilevä…

– Osaaminen ratkaisee, ei työkokemus, Irma muistuttaa.

 

Työn hakeminen on helppoa!

Kun nuori on löytänyt kiinnostavan työn, hän voi ottaa työnantajaan yhteyttä chatissa, jossa sovitaan käytännön asiat, kuten palkka, joka maksetaan järjestelmän kautta.

– Olemme halunneet tehdä työn hakemisesta ja tarjoamisesta mahdollisimman helppoa, Matias sanoo.

Nuoret, ovat samaa mieltä, sovelluksen käyttö on yllättävän helppoa. Vaikeimmalta tuntuu keksiä muista erottuva profiili.

Työnantajat voivat arvioida sovelluksessa työntekijöitä tähdillä, ja jos nuori on ollut ahkera, sen saavat tietää pian myös muut sovellukseen kirjautuneet työnantajat.